Ankohen në Serbi: Pse Haradinaj Preshevën e quan Kosovë Lindore

Ankohen në Serbi: Pse Haradinaj Preshevën e quan Kosovë Lindore
Ankohen në Serbi: Pse Haradinaj Preshevën e quan Kosovë Lindore
Ankohen në Serbi: Pse Haradinaj Preshevën e quan Kosovë Lindore

Mediat serbe i kanë kushtuar vëmendje deklaratave të djeshme të zyrtarëve të Kosovës gjatë përurimit të autostradës Prishtinë - Gjilan - Dheu i Bardhë

Ato janë ankuar që në këtë aktivitet për gazetarët serbë ka munguar përkthimi, ndërkohë që i kanë vënë theks deklaratave ku zyrtarët Preshevën e kanë quajtur Kosovë Lindore.

Dy zyrtarët, Lutfi Haziri dhe Pal Lekaj e kanë përdorur këtë shprehje “Kosova Lindore”, por sipas mediave në gjuhën serbe këtë e ka bërë edhe Ramush Haradinaj.

Dje, në fshatin Zhegovc është përuruar fillimi i punës për ndërtimin e autostradës Prishtinë –Gjilan –Dheu i Bardhë, projekt ky për të cilin aktualisht janë sigurar 87 milionë euro, ndërkohë që ndërtimi i saj do të zgjasë 30 muaj.


Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/aktualitet/